• Auktoriserade återförsäljare
  • Snabb leverans
  • Fri frakt över 500 kr!
0 Varukorg

VAD ÄR EN ESSENCE? 

En essens, eller ett essence water som det också heter, är en fusion mellan ansiktsvatten och serum. Essensen är rikare än ett ansiktsvatten och oftast lättare än ett serum. Den fungerar som en fuktsluss och optimerar effekten av ditt serum. Essensen jobbar på ökad volym, genom att tillföra massor av fukt till huden.

 

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN ESSENCE OCH ANSIKTSVATTEN?

Ett ansiktsvatten använder du som ett avslutande steg i din rengöringsrutin, för att återställa pH-balansen i huden och för att få bort kalk- och makeuprester. Ansiktsvatten är alltså mer renande och balanserande för huden, en produkt du använder för att vårda hudbarriären efter rengöring. Många använder sitt ansiktsvatten genom att stryka det över huden med hjälp av en bomullsrondell. Med det sveper man då bort makeuprester och eventuella kalkrester som blivit kvar på huden efter att den varit i kontakt med vatten. Essensen däremot klappar du mjukt in i huden. Konsistensen är inte lika vattnig, utan något rikare.

 

VARFÖR BÖR MAN ANVÄNDA EN ESSENCE?

Är man ute efter att få en riktigt återfuktad och plumpad hud så bör man lägga till en essens i sin rutin. Den är rikare än ett ansiktsvatten och har som huvudsakligt syfte att plumpa upp huden med fukt. Känslan är att huden får ökad volym, är återfuktad och mjuk. En väl återfuktad hud blir mer plumpad och får en finare lyster, och det vill vi väl alla ha?

 

NÄR SKA EN ESSENCE ANVÄNDAS? 

Essensen applicerar du efter rengöring och ansiktsvatten, men innan serum. Använd den både morgon och kväll och klappa in essensen i huden så att den kan tillgodogöra sig alla fina ingredienser. Följ sedan upp med serum och creme. Vilket essence passar mig? Det är inte alltid så lätt att hitta rätt i hudvårdsdjungeln!

 

VILKEN ESSENCE PASSAR MIG?

 Nedan har du några av våra essenser listade:
Fukt & volym (alla åldrar) – NCEF-Essence eller Hydramemory Essence
Dämpa rodnad & känslighet (alla åldrar) – Redness Relief Essence
Spänst och volym (mogen hud) – Super Restorative Treatment Essence, Sublime Skin Essence
Strukturförbättrande och volym (mogen, tunn hud) – Nutri-Lumiere Renew Treatment Essence

Clarins Nutri-Lumiere Renew Treatment Essence
Clarins Nutri-Lumiere Renew Treatment Essence
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Clarins Super Restorative Treatment Essence
Clarins Super Restorative Treatment Essence
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Filorga NCEF-Essence
Filorga NCEF-Essence
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Tindra

Jag som skrivit detta inlägg heter Tindra, och jag är VD och grundare av Babyface.se. I mina inlägg kan ni läsa om alla möjliga produkter från vårt sortiment. Jag har jobbat med professionell hudvård & makeup i 10 år och kommer aldrig tröttna. Varje gång en nylansering kommer innanför dörren hos oss är det som julafton för mig!!

Mer inspiration & tips