• Auktoriserade återförsäljare
  • Snabb leverans
  • Fri frakt över 500 kr!
0 Varukorg

KNOTTROR, KERATOSIS PILARIS ELLER INÅTVUXNA HÅRSTRÅN? 

Har du som så många andra problem med torr hud på kroppen, knottror, keratosis pilaris eller inåtvuxna hårstrån? Unna dig en dunderduo denna vinter för att få en mjuk, len och slät hud! Medik8 har precis lanserat en efterlängtad nyhet för alla oss som dras med ovanstående problem – Smooth Body Exfoliating Kit. Kitet innehåller en skrubbhandske, Smooth Body Scrub och Smooth Body Lotion. Det är alltså dags att säga hejdå till riktigt torr hud på kroppen och välkomna mjuk, återfuktad och slät hud!

 

SMOOTH BODY SCRUB

En rik creme som exfolierar med både mekaniskt och kemiskt. Suveränt för att få bort torrhet och ojämnheter! Med AHA, BHA och Urea som kemisk exfoliering, och bambu och pumice som mekanisk exfoliering lovar jag att knottrorna kommer få sig en ordentlig omgång. Använd helst Smooth Body Scrub ihop med skrubbhandsken som följer med i paketet. Har du keratosis pilaris eller om du har väldigt torr hud på kroppen kan du använda denna 2-3 gånger per vecka i 4 veckor. Underhåll sedan med Smooth Body Scrub en gång per vecka. Använd peelingen på torr hud innan dusch. Låt verka i fem minuter för intensiv exfoliering, annars på fuktad hud. Glöm inte att följa upp med Smooth Body Lotion!

SMOOTH BODY LOTION

Säg hej till fukt- och näringsbomben Smooth Body Lotion! Huvudingredienserna är moringasmör, sheasmör, olivolja, skvalan och hyaluronsyra. Du hör ju! Förvänta dig en djupt återfuktad, mjuk och slät hud. Om din hud är riktigt torr bör Smooth Body Lotion appliceras morgon och kväll varje dag i 4 veckor, därefter räcker det med en gång om dagen.

+

Du får även en skrubbhandske med i kitet som du kan använda som den är på torr hud, eller ihop med Smooth Body Scrub!

LIITE EXTRA NÖRDIGT?

Självklart, vi slängde oss över huvudingredieserna när detta kit kom in. Här är en sammanställning:

SMOOTH BODY LOTION - 7% urea som är både intensivt återfuktande och kraftfullt exfolierande för huden. Den naturliga mängden urea i huden minskar med åldern och i torrare miljöer. Det är därför viktigt att fylla på nivåerna med urea för att hålla huden smidig och förhindra transepidermal vattenförlust (TEWL). Mjölksyra (AHA) som verkar fuktbevarande. Salicylsyra (BHA): Kan penetrera ner i porerna och bryta ner talg och keratin som annars kan bilda tilltäpptheter. Moringasmör: Djupt närande, förstärker hudens lipidbarriär och mjukar upp keratinproppar samtidigt som det motverkar föroreningar i porerna. Svalan: Närande och återfuktande lipid som efterliknar hudens. Minskar effekterna av väderförändringar och torra förhållanden som kan förvärra keratosis pilaris. Sheasmör: Jämnar ut och mjukar upp keratinproppar i huden, hjälper till att återställa hudens lipidbarriär. Multimolykulär hyaluronsyra: Tränger ner i hudens alla lager för att återfukta ordentligt, ökar fukthalten i stratum corneum vilket hjälper till att mjuka upp keratinproppar och förbättra hudens struktur och ton.


SMOOTH BODY SCRUB - Bambupartiklar: Finmalda poleringspärlor som försiktigt exfolierar huden. Naturlig pumice: Från naturlig vulkanisk sten som på ett skonsamt sätt förbättrar hudens struktur. Scrub innehåller även moringasmör och mjölksyra (AHA).

 

› Motverkar torr hud
› Reducerar keratosis pilaris
› Motverkar inåtväxta hårstrån
› Föryngrar, skyddar och återfuktar
› Perfekt för knän, hälar och torra armbågar

 
Medik8 Smooth Body Kit
Medik8 Smooth Body Kit
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Tindra

Jag som skrivit detta inlägg heter Tindra, och jag är VD och grundare av Babyface.se. I mina inlägg kan ni läsa om alla möjliga produkter från vårt sortiment. Jag har jobbat med professionell hudvård & makeup i 10 år och kommer aldrig tröttna. Varje gång en nylansering kommer innanför dörren hos oss är det som julafton för mig!!

Mer inspiration & tips