• Auktoriserade återförsäljare
  • Snabb leverans
  • Fri frakt över 500 kr!
0 Varukorg

HUDVÅRD FÖR MÄN I 3 STEG 

Visste ni att mäns hud är 20-25% tjockare än kvinnors samt en högre talgproduktion? Detta medför även större porer, generellt sett. Det positiva är att mäns hud är aningen tåligare och åldras inte lika tidigt som kvinnors (orättvist, vi vet). Hur kan det vara så då, kanske ni undrar? Jo, det är det manliga könshormonet testosteron som påverkar hudens tjocklek och talgproduktion - detta är även en anledning till varför killar i större utsträckning drabbas av acne i tonåren. Därför är det viktigt att välja rätt hudvård!

Många hudvårdsmärken är unisex-baserade, det vill säga att de baseras utifrån hudtyp och/eller hudproblem - inte kön. Men många hudvårdsmärken har en serie speciellt för män, detta för att anpassa doft och även minska antalet steg i rutinen för let's get honest - majoriteten av män vill hålla det enkelt! Så inför Fars Dag, varför inte ge ett hudvårdskit? Läs mer om dessa tips här:

1. RENGÖRING

Använd en rengöring anpassad för din hudtyp varje morgon och kväll. Har du skägg? Glöm inte massera in produkten även där! En rengöring kan ställas i duschen så att den är nära till hands även där.

Fet/acnebenägen hud: Dermalogica Active Clay Cleanser - en rengöring med aktivt kol, lugnande kaolinlera och prebiotika som verkar porsammandragande och talgbalanserande. TIPS: Låt ligga på några minuter som en effektiv mask!

Torr hud: Skin Regimen Cleansing Cream - en milt skummande creme med naturliga ingredienser och utan silikoner. Återfuktar utan starka dofter!

Känslig/reaktiv hud: Grown Alchemist Hydra+ Oil Gel Facial Cleanser - förvandlas till en mjuk mjölk-rengöringen i kontakt med vatten. Innehåller bland annat rosmarin som lugnar en hud som lätt rodnar.

Lysterfattig/normal hud: Clarins Men Active Face Wash - en löddrande rengöring med mild doft som ger ny lyster och piggar upp! Perfekt att ha i duschen eller gymväskan för att snabbt rengöra ansiktet.

2. SERUM

Ett serum går djupare ner i huden och är produkten som löser även de minsta problemen! Ett serum går djupare ner i huden och jobbar effektivt på torrhet, ålderstecken, ökad talgproduktion, acne med mera.

Fet/acnebenägen hud: Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster - ett antibakteriellt serum som även lugnar och skyddar. Innehåller mandelsyra (en AHA-syra) som effektivt exfolierar så att nya, friska hudceller kan komma och se dagens ljus!

Åldrar hud: Bioline Age Revitalizer Face and Eye Serum-Cream - en 3-i-1 produkt: ansiktsserum, ögonserum och/eller ögoncreme! Denna smidiga produkt dämpar svullnad och mörka ringar, återfuktar och minskar ålderstecken.

Normal/torr hud: Medik8 Hydra8 B5 Intense - en riktig fuktboost! Plumpar ut fina linjer, är antiinflammatorisk och innehåller skyddande vitaminer. Huden kommer tacka dig!

3. CREME

Det sista avgörande steget! En creme inte bara mjukgör utan skyddar även mot all yttre påfrestning som kan tänkas komma i ens väg. Därför är det viktigt att välja creme efter hudens behov. Kanske behöver du ändra till en mer fuktgivande creme under vinterhalvåret eller i förebyggande syfte?

Torr/normal hud: Elemis Daily Moisture Boost - Fukt och energi i en smidig pumpförpackning! Denna härliga creme lugnar även efter rakning.

Åldrad hud: Filorga Time-Filler - En burk full med aktiva ingredienser som (nästan) vrider tillbaka klockan en aning. Fyller ut fina linjer och arbetar på ålderstecken samtidigt som den återfuktar huden.

Fet hud: Filorga Time-Filler Mat - Vi fortsätter på temat "Filorga" då denna arbetar lika effektivt som ovanstående, fast med en matterande effekt! Alltså perfekt för huden som har en ökad talgproduktion eller som känner sig glansig i t-zonen.

Känslig hud: Skin Regimen Hydra Fluid - en lätt creme som lugnar och återfuktar huden. Den. kan användas antingen som after-shave eller dagcreme, eller både och.  Idealisk för en kombinerad/fet hud.

Dermalogica Active Clay Cleanser
Dermalogica Active Clay Cleanser
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Medik8 Hydr8 B5 Intense
Medik8 Hydr8 B5 Intense
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Bioline Age Revitalizer Face and Eye Serum-Cream
Bioline Age Revitalizer Face and Eye Serum-Cream
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster
Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips