• Auktoriserade återförsäljare
  • Snabb leverans
  • Fri frakt över 500 kr!
0 Varukorg

PREBIOTIKA NÅGON? 

Fet hud är ärftligt och märks oftast först i tonåren då de androgena hormonerna börja härja. Dessa hormoner triggar talgproduktion och kan även störa den normala cellförnyelsen. Utöver detta kan även den omgivande miljön och vissa livsstilsfaktorer påverka hur mycket talg som huden producerar.


Det finns ett flertal myter om hur man ska komma till rätta med fet, blank hud som har problem med pormaskar och enstaka blemmor. Vanligaste missförståndet är att man får bäst resultat genom att torka ut huden med aggressiv, stark rengöring och sedan avstår från att smörja in ansiktet. Men faktum är att det är precis tvärtom. Tvålar och starka rengöringar tvättar alldeles för rent – det vill säga de tvättar bort även hudens naturliga bakterieflora och skyddande barriärlipider (icke-tilltäppande fetter). Detta triggar igång en ond cirkel där den uttorkade huden nu måste producera mer talg (potentiellt tilltäppande) för att kunna återskapa det ursprungliga skyddet på hudytan. Huden känns först stram och ren - men efter några timmar blir den blank och oljig igen. I förlängningen leder detta till mer problem med underliggande pormaskar och tilltäpptheter. Om man dessutom undviker att smörja in sig accelererar problemen snabbt.

ACTIVE MOIST 2.0

Nya uppdaterade Active Moist är en återfuktande, lättare mjukgörare som passar bra för normal till fet hud. Med sina prebiotiska egenskaper balanserar Active Moist den naturliga mikrofloran och håller huden genomfuktad i flera timmar utan att den blir blank.

ACTIVE CLAY CLEANSER

I kombination med Active Clay Cleanser – en effektiv djuprengöring med aktivt kol och även den med prebiotiska ingredienser – kommer huden snabbt i balans igen.

Dermalogica Active Moist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Dermalogica Active Clay Cleanser
Dermalogica Active Clay Cleanser
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Tindra

Jag som skrivit detta inlägg heter Tindra, och jag är VD och grundare av Babyface.se. I mina inlägg kan ni läsa om alla möjliga produkter från vårt sortiment. Jag har jobbat med professionell hudvård & makeup i 10 år och kommer aldrig tröttna. Varje gång en nylansering kommer innanför dörren hos oss är det som julafton för mig!!

Mer inspiration & tips