• Auktoriserade återförsäljare
  • Snabb leverans
  • Fri frakt över 500 kr!
0 Varukorg

5 HUDVÅRDSTIPS INFÖR HÖSTEN 

Att huden ändrar sig under året är ingen hemlighet. Väder och brist på D-vitamin gör det mer påfrestande för huden och då behöver vi hjälpa den på traven. När kylan kommer in blir dessutom många torra och känsliga vilket gör det extra viktigt att stärka hudbarriären och ge den ett extra kraftfullt skydd!

 

1. RENSA UT GAMLA PRODUKTER 

Vårt första tips är att ta en titt in i ditt badrumsskåp och se över om du har några gamla produkter som behöver slängas. Kanske har du aktiva produkter från förra året, eller året dessförinnan, som förlorat sin charm och inte kommer göra någon nytta för din hud under hösten. Kasta dessa och börja om på nytt! Då kommer din hud må mycket bättre.

 

2. RENGÖR DINA BORSTAR
Detta tips är superviktigt året om, men nu tar vi ett ordentligt krafttag inför hösten och rengör alla makeup-borstar, svampar och maskpenslar samt slänger de som sett sina bästa dagar. Gamla redskap bildar gärna bakterier som kan orsaka irritation, klåda och känslighet på huden. Detta vill vi helst undvika.  

Tips på borstrengörnig: JANE IREDALE BOTANICAL BRUSH CLEANER

 

3. SKYDDA MED C-VITAMIN

Som hudterapeut förespråkar jag solskydd året om, just för att få det som en rutin, även om solen inte är lika stark under vinterhalvåret. Däremot är vi duktiga på att använda mer effektiva och kraftfulla produkter vilket gör det extra viktigt att skydda mot UV-strålning. Att addera C-vitamin i sin hudvårdsrutin ger dig inte bara lyster utan en jämnare hud och en starkare barriär, då C-vitamin bidrar med antioxidanter som bygger upp hudbarriären.

En favoritcreme är MEDIK8 DAILY RADIANCE VITAMIN C, denna innehåller även spf 30 vilken gör den till en perfekt dagcreme, året om! 

 

4. FUKT, FUKT, FUKT

Något som alla hudtyper behöver så är det fukt! Även en fet hudtyp behöver fukt när det är kallt. Lägg till ett extra fuktserum på kvällen och en ansiktsmask någon gång i veckan för att släcka törsten. Detta kommer göra att huden bibehåller din balans och du minskar risken för torra partier.

Här är ett tips på en härlig och djupt återfuktande mask: VERSO DEEP HYDRATION MASK

 

5. EXFOLIERA

Ett peeling ökar cellförnyelsen, bidrar med lyster och får bort torra partier. Att exfoliera huden gör även så att dina andra produkter tas upp bättre av huden där de gör nytta. Använd en korn-, enzym- eller syrapeeling 1-2 gånger i veckan och lägg sedan en återfuktande ansiktsmask. Detta är guld för huden!

Här är två fantastiska peels:
1. Detta är en enzymepeeling som passar en mogen hy: VERSO ENZYME PEEL.
2. Denna innehåller jojobakorn och passar en fetare hudtyp: MEDIK8 PORE REFINING SCRUB

 

Jane Iredale Botanical Brush Cleaner
Jane Iredale Botanical Brush Cleaner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Medik8 Pore Refining Scrub
Medik8 Pore Refining Scrub
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
20%
Medik8 Daily Radiance Vitamin C
Medik8 Daily Radiance Vitamin C
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Verso Enzyme Peel
Verso Enzyme Peel
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips