• Auktoriserade återförsäljare
  • Snabb leverans
  • Fri frakt över 500 kr!
0 Varukorg

KROPPSVÅRD FÖR DIN HUDTYP 

För att huden ska må bra behöver den lite extra kärlek då och då. Peela 1-2 gånger i veckan och smörj in varje dag, är ett gyllene tips. På så sätt får vi bort gamla döda hudceller och återfuktar för en len, jämn hud. Nu höst/vintertid kan man dessutom addera en olja eller ett kroppsserum för att ge huden en extra fuktboost!

TORR HUD

En torr hud kan lätt klia och även flagna. Detta tyder på att huden saknar tillräckligt med smörjande fett (lipider) och fukt. Börja med att exfoliera huden med en mild peeling - en saltskrubb kan bli för rivig och svida. Décleor 1000 Grain Body Exfoliator är en ljuvlig peeling som varsamt tar bort döda hudceller innan den förvandlas till olja och verkar återfuktande i duschen. Smörj sedan in med en rik balm för extra näring och återfuktning: Maria Åkerberg Shea Balm innehåller sheasmör som är otroligt mjukgörande! Är huden väldigt torr, eller har eksem, är Maria Åkeberg Royal Body Oil perfekt att kombinera med bodylotion, balm eller bara använda ensam. Den doftar fantastiskt av patchouli och innehåller havtornsolja som har en läkande effekt.

FET/ ACNEBENÄGEN HUD

För en hud som lätt får blemmor, finnar, acne eller keratosis pilaris (små knottror på bröst, armar eller rygg) som innebär en förtäppning av hårsäckar, talg- och svettkörtlar behövs en exfolierande duschgel. Utslag vill man gärna inte riva på med en mekanisk peeling utan istället använda en kemisk peeling i form av syror, som löser upp förtäppningen. Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser är en fantastisk produkt som verkligen gör sitt jobb! Duscha, massera in, låt verka någon minut och skölj sedan av. På så sätt får syrorna verka. Smörj sedan in med Dermalogica Body Hydrating Cream som har milt exfolierande AHA-syror som löser upp tilltäpptheter under natten/dagen.

ÅLDRAD HUD

En hud som förlorat en del av sin elasticitet behöver en skjuts på vägen! Filorga Scrub & Peel är en dubbel exfoliering, alltså både kemisk och mekanisk, vilket gör att döda hudceller peelas bort samtidigt som syror går ner på djupet och jobbar långsiktigt på att öka spänsten. Nästa steg är att smörja med en aktiv creme: Clarins Extra-Firming Body Lotion mjukgör med sheasmör och jojobaolja samtidigt som aktiva ingredienser ökar elasticiteten i huden. Dessutom doftar den väldigt fräscht!

 

20%
Maria Åkerberg Shea Balm
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
Dermalogica Body Hydrating Cream
Dermalogica Body Hydrating Cream
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
20%
Maria Åkerberg Royal Body Oil
Maria Åkerberg Royal Body Oil
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips